Mardröm i Marseille.

20150721_185642

Kvarteren i 5 arrondisementet här I Marseille består mestadels utav bostäder. Det ligger självklart bagerier i varje gathörn och pittoreska barer finns det också gott om. Vi har två mataffärer att välja på men oftast blir det att vi äter ute på restaurang.

I Marseille är det sena vanor som gäller särskilt nu under den varma sommaren. Det finns inte en kotte som äter middag tidigare än 2100 här. Att ha en bebis i sitt sällskap brukar dock lösa sig fint. Att ta med sig barnvagn på en uteservering eller in på en bistro fungerar alltid utan problem.

Tunnelbanan i Marseille är dock en mardröm för en barnvagnsrullare. De har likadana spärrar in som i Stockholm. Skillnaden är den att här finns ingen spärr som är extra bred. Så har du barnvagn är det bara att försöka lyfta den över spärrdörrarna. Det är inte det lättaste. Det är höga dörrar och de slår igen ganska snabbt. Vi har gjort illa oss flera gånger.

En annan mardröm är trafiken. Marseilleborna är helt enkelt dåliga på att köra. Du ser krockskadade bilar precis överallt. Rödkörningar ser man ett antal varje dag.

En tredje mardröm är livsmedelsbutikernas yoghurthyllor.

Så mycket gott att välja av. Det finns tydligen ingen hejd på hur bra fransoserna är på att tillverka yoghurt

Stackars stackars mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s