New York boende. Del 1.

Välkommen till första delen av min omfattande guide till staden som aldrig sover. Detta inlägg handlar om boendet i NYC.

Det första man kan konstatera är att boendet i NYC alltid kostar en hel del. Oavsett vilken kurs dollarn råkar ha gentemot kronan. Jag har för enkelhetens skull valt att redovisa priset per person då 2 delar rum.

Ibland får jag mejl med frågan var man ska bo för att ha ”nära till allt”. Enligt mig så finns det inget boende som har ”nära till allt” i NYC. Eftersom allt är utspritt.

De 7 mest prisvärda och bästa hotellen i NYC om du vill komma under 5000kr för en veckas vistelse är enligt Svenska resebloggen följande:

1. The Larchmont Hotel, 27 West 11th Street.

Greenwich Village

På en fin gata ligger detta supermysiga hotel som jag upptäckte redan i slutet av 90-talet. Alla rum är enkla med ett handfat i. Duscha och gå på toaletten gör man i korridoren. Det är välordnat och man får både badrock och tofflor. Frukost ingår men den är enkel med toast, munkar juice kaffe och the. Om ni reser en hel familj så finns det stora familjerum där det finns dusch på rummet. Vill man bo i ett av NYC mysigaste områden och få lite känsla av att man är en newyorker så är detta ett bra alternativ.

2. The Jane Hotel, 113 Jane Street.

West Village

Detta hotel är inrett i vintagestil och ligger i hippa Meatpacking district. De minsta rummen påminner om hytterna på en båt. Det är intressant eftersom att de som överlevde katastrofen med Titanic inkvarterades just här.

Omgivningen är proppad med coola nattklubbar.  Shoppingen består av både exklusiva boutiquer och alternativa affärer. De billigaste rummen har delad dusch. Wifi finns gratis i hela hotellet.

Miljön i West Village består av vackra brownstoneshus och små slingriga gator att upptäcka.

3. Off Soho Suites Hotel, 11 Rivington Street.

Lower East side

Detta är ett lägenhetshotel med ett läge som slår det mesta. Rummen har ett sovrum och ett kök med bäddsoffa. Även om LES kryllar av ställen man kan äta på så gillar jag att man har ett rejält kök där man kan äta frukost i bara tshirt och kalsonger precis som hemma. Dessutom gillar jag att botanisera i matbutiker och då är det lägligt att kunna förvara sina in köp.

4. Hotel Deauville, 103 E 29th street.

Midtown

Charmigt hotel med delar i art decostil. Hissen manövreras av en hisspojke, precis så som man sett i gamla amerikanska långfilmer. Vill man inte besvära hisspojken kan man med fördel gå upp för de andlöst vackra artdecotrapporna.

Rummen är små men funktionella. Både kylskåp och kaffebryggare finns vilket är skönt om man är i NYC under sommaren. Personalen är omvittnat hjälpsam och trevlig. Fräscha badrum.

5. Hotel Stanford, 43 w 32nd street.

Korea town.

Detta hotel har många återkommande stamgäster. Det ligger nära Macys och all shopping runt varuhuset. Du har nära till tunnelbanan, PATH och Penn station ligget endast 2 kvarter bort. Wifi och frukost ingår.

6. Nyma, 6 W 32nd street.

Korea town.

The New York Manhattan Hotel har ett perfekt läge. Mitt i smeten av det allt större Korea Town. Tunnelbanan ligger endast 150 meter bort och det är gångavstånd till Madison Square Garden. Gillar du att testa asiatiska maträtter så har du hamnat helt rätt. Coola framförallt koreanska restauranger finns överallt. Rummen är nyrenoverade och både fri Wifi och frukost.

7. Hotel 17, 225 E 17th street.

Trevligt budgethotel med bra läge nära både Union Square där du kan handla billigt på flera outlets och Lower East side med mycket restauranger.

Delad dusch och toalett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s