Den nya tidens pussel.

I tonåren hade jag en period då jag älskade att lägga pussel. Golvet i mitt rum var ständigt ockuperat av halvfärdiga bilder. Det var Parisscener signerade Van Gogh, hästhuvuden eller Wasaskepp.

Tiden gick och jag fick andra intressen. Mig veterligen så har jag inte lagt något pussel sedan dess. Att lägga pussel är lite som att lösa korsord. Små bitar av information fogas samman tills dess en helhet kan urskiljas. Vissa passager är lättare än andra. Lite som livet självt.

Min morbror la också pussel en gång i tiden. Jag minns då vi skulle hälsa på honom i Hyvinge. Vi hade alltid med oss ett pussel i present. Det och en låda Budapest-choklad. Han gillade svåra pussel. Gärna ett stormande blått hav, kanske en liten vit jolle uppe i ena hörnet. Men inget mer. Jag kan nästan bli yr än idag då jag tänker på hur svåra hans pussel var.

Vi lever i en tid med snabb teknisk utveckling. Det vore väl ganska underligt om inte pussel-världen också fick sig en del utav den utvecklingen. Det var med en galopperande entusiasm och iver som jag tog mig an denna nya variant av pussel från Coolstuff.

20151017_102153

Det är ett 4-dimensionellt pussel över staden New York. Principen är den att man börjar med att lägga ut första delen av pusslet. Det är ett klassiskt pussel som du känner igen sedan förr. Motivet är ett Manhattan från 1700-talet. När du är klar med den biten står du inför moment två.

20151017_093927

Vad som nu händer är att du lägger på ytterligare ett pussellager. Bitarna är lite fluffigare och när du lagt klart denna del så har du Manhattans kartbild så som den ser ut idag, med stadsdelarna prydligt utmärkta.

20151017_093755

Det tredje momentet är att placera ut 3 dimensionella figurer föreställande viktiga byggnader. De är ett par centimeter höga och ska stoppas fast i det andra lite fluffigare lagret. Du ska placera ut dem i den ordningen de uppfördes i verkligheten. Till din hjälp har du en intressant tidsaxel. Man får en helt annan och ny uppfattning om hur staden blivit uppbyggd. Det är fascinerande och kul.

Detta pussel passar alla som gillar historia och som är intresserade av New York. Det är en perfekt present att ge bort. Jag återkommer med ännu ett inlägg då jag lagt klart det hela.

Köp pussel.

Detta inlägg är ett samarbete med coolstuff.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s