Soda Bar – Brooklyn.

Barhäng med barn fungerar det? Det kanske är så att man måste prioritera bort ölstinna kvällar på Kvarnen då man skaffat smått? I många fall kanske det inte ens handlar om att prioritera. Det kommer inte ens upp på dagordningen eftersom listan över göromål har fler bokstäver än en sjudelad romansvit av Marcel Proust.

soda1

Om du nu har barn och lite tid över så ska du besöka en bar som inte gör skillnad på om du är en barnvagnsrullande pappa från Södermalm eller sångare i något hippt band från Brooklyn.

images-37

På 30 -talet flockades ungarna runt Vanderbilt Avenue på en glassbar som hette Soda Bar. Där serverades klassiska glassanrättningar, läsk och milkshakes. Glassbaren lades ned och lokalen stod tom ett antal år innan det blev en regelrätt bar.

2015-10-20-23-15-36--542651454

I dag är Soda Bar en annorlunda inrättning så till vida att den är uppblandad klientelmässigt. Arvet från den gamla Glassbaren syns i inredningen tex barstolar med röda sittdynor i skinn. Det är dock barnen som står för det verkliga arvet. Barnskratten och gråten för den delen har aldrig tystats, tuktats eller förvisats ut ur denna lokal.

Det är ganska så häpnadsväckande.

För detta är egentligen ett ganska coolt ställe. Då menar jag att människorna ser coola ut. Musiken är uteslutande indie. Lite som Brooklyn är. Papporna och mammorna har stor plats för sina barnvagnar. Det är alltid ett par vagnar inne i lokalen. Undantaget fredagskvällar då det blir spontandans framåt natten.

images-38

Maten som serveras är utomordentligt God. Klassiska hamburgare, fish & chips och matiga sallader. Ölen är billig fram till 1900 då du som ansvarsfull förälder bör gå hem.

images-41

Är du i området Prospect Heights med eller utan barnvagn så bör du ej missa denna gåva till föräldrakoperativet.

629 Vanderbilt Avenue

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s