Mountain Buggy Urban Jungle V3 från babyland.se

Vi införskaffade en Mountain Buggy Urban Jungle från Babyland.se för ett tag sedan. Vi ville ha en bra och snygg barnvagn som vi skulle kunna köra med både i stan och på landet. Efter alla resor det senaste halvåret med barnvagnar anpassade för ändamålet var det Lillemans tur att få resa skönt och med lite mer komfort. Detta efter att han med bravur kuskat jorden runt i sex månader utan minsta knorr.

20151102_143343

Vi hade gjort en del research som vanligt och valde att inte chansa för mycket utan vi testade en välkänd produkt direkt.

Den första spontana känslan som kommer över mig är att den är otroligt lättkörd. Det är ingen liten barnvagn sett till storleken. Man kan kanske tycka att den ser klumpig ut? Inget kan vara mer felaktigt. Detta är en ordentligt stor vagn, men klumpig, absolut inte. Vagnen är lätt att dra, eftersom hjulen är på hela 12″, konstruktionen med tre hjul gör att den är lätt att stegra om man kommer fram till något typ av hinder. Tex om man ska ombord på en buss eller upp för en trottoarkant.

20151102_143121

Själva handtaget är justerbart både upp och ned vilket gör att man kan vara ute med vagnen både mamma och pappa oavsett längdskillnad på personerna ifråga. Detta med att ställa in handtaget så att det ligger i rätt nivå är viktigare än man kan tänka sig, dra vagnen långa sträckor med fel läge kan ge dig problem både i armar, händer och rygg, inget att eftersträva.

20151102_143405

Det finns ett par detaljer på vagnen som jag tycker visar lite att tillverkaren verkligen förstår detta med barnvagnar. Det finns en tittlucka i sufflettens tak, detta är inget nytt i sig men på de flesta vagnar är luckan fastsatt med kardborreband, jättebra för att hålla luckan på plats, men vad händer om Lilleman sover och jag vill öppna luckan? Riiitsch, låter det och min lilla bebis är vaken. Denna vagn är istället försedd med magneter, samma styrka men helt ljudlöst att öppna och stänga.
20151102_143322
En annan fiffig ide´ är hur man justerar de olika ligglägena. Det är enkla remmar på baksidan av vagnen, lättnådda då man vill justera liggläget upp eller ner. Allt sker ljudlöst och utan en massa knyck och ljud som vanligt är på andra vagnar.
Vi har använt vagnen både på asfalt, grus och skogsstigar. Att dra vagnen på asfalterade gator i stan är självklart inga problem. Vagnen glider fram med en lätthet som gör att känslan av att sväva fram snabbt infinner sig. Det blir så eftersom vagnen är så stabil och välgjord. Den känslan är lyx tycker jag. Kör man en barnvagn på grus brukar problemet vara att hjulen skär ned sig i gruset, hamnar man tillräckligt djupt(det räcker med ett par centimeter) så kör man fast och vagnens framhjul tvingar fram en tipp framåt. Detta gäller företrädesevis vagnar med små hjul, eftersom det handlar om hur stor del av hjulet som hamnar under gruset. I denna vagns fall motverkas detta eftersom, som tidigare nämnts, hjulen är på 12″. Runt Årstaviken är det många branta backar, ofta med nyutlagt grus. Dessa backar är särskilt svåra att forcera. Kombinationen ställbart handtag, lätt chassi och 12″-hjulen gör att du med säkerhet kan ta dig upp för dem.
20151102_143129
Att vandra omkring med sin lilla bebis i skogen är väl alla föräldrars drömbild över hur och vad man vill ge sitt älskade barn. Natur och ren luft. Det är inte helt enkelt att kombinera sköna höstpromenader med en bebis att släpa på, särskilt inte på trevliga små skogsstigar. Inte med någon vagn som vi testat tidigare har det gått att med någorlunda värdighet dra barnvagn över stockar och sten. Inte förräns vi tog en tur med Buggyn. Den lätta konstruktionen och återigen det faktum att hjulen är så stora gör att man lätt navigerar sig fram över slingriga, steniga underlag. Framhjulet är dessutom ställbart så att man kan skifta mellan fixerat och svängbart. Detta kan vara värdefullt eftersom olika underlag ger olika förutsättningar.
20151102_143307
Många vagnar vi haft tidigare har haft den klassiska låsanordningen där man trycker till en pedal med foten, på denna vagn sitter den på själva handtaget. Detta är en detalj som jag finner superviktig ur säkerhetssynpunkt. Just i detta fall då man är ute och drar vagnen i backar, är det guld värt att ha hjulens låsanordning lättillgängligt.
Att fälla ihop vagnen gör man lätt med en hand och väl ihopfälld får den måtten 90x63x33 cm och den får lätt plats i ett vanligt bagageutrymme på en bil. Ska du ut och resa är den också väl anpassad för att rymmas i tex en Pram-Pack.
Som du nog redan har förstått så är detta en barnvagn som jag varmt rekommenderar om du vill ha en säker, användbar och flexibel vagn.
Detta inlägg är ett samarbete med Babyland.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s