Valsafari i Queens, New York.

Tänkte fylla på med ett tips från mitt lilla skåp där jag har förslag på NYC-aktiviteter du garanterat ej hört talas om. Att åka på val och delfinsafari kan man göra på många håll i världen. Tropiska regioner brukar kunna bjuda på delfiner och lite mer ruggiga destinationer kan bjuda på lite valar. Det du kanske inte visste om New York är att här kan du se både och.

Delfinerna och valarna kommer på besök i maj/juni efter det drar de iväg till djupare vatten ute i Atlanten i två månader för att senare i början av september återvända till NYC. Nu i november har man skådat uppemot 200 delfiner och 50 valar på samma gång. Det är för den som aldrig mött dessa fantastiska djur en otroligt stor skara.

Det är i trakterna av Rockaway Beach i Queens som du kan få syn på dem, ibland är de nyfikna individer som tar sig ända in i Jamaica Bay, men det hör till undantagen och är inget du på förhand kan räkna med. Bästa sättet att få se dem är att som på många andra platser i världen hoppa på en båt som specialiserar sig på denna typ av arrangemang.

Enklast och billigast är att ta det klassiska A-train till slutstationen Rockaway Park Beach/116 St och sedan gå till hamnen nere vid Riis Park. Är du surfare så har du också alla möjligheter i världen att åtnjuta fina vågor här. Det finns också nybörjarkurser för den som vill lära sig vågsurfingens ädla balanskonst.

2 reaktioner till “Valsafari i Queens, New York.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s