New York-tips för den blyge romantikern.

Ett utav New Yorks häftigaste ställen måste vara Grand Central Station. Beläget i stadens absoluta mittpunkt. Vem minns inte Al Pacino i Carlitos Way eller Kevin Costner i filmen The Untouchables, båda med centrala scener inspelade just på Grand Central Station.

20150621_194843

Jag rekommenderar dig varmt att vika ett par timmar till detta ställe, chansen att du bor i närheten är stor eftersom många av NYC hotell är belägna i Midtown nära GCS. Det finns en mängd ställen att äta på här men om jag fick råda dig så skulle jag utan att hesitera en ynka sekund, föreslå Oyster Bar. Här serveras skaldjur och New Yorks bredaste utbud av ostron. Du bör också testa deras Clam Chowder som är utsökt god.

20150621_194817

Men detta inlägg handlar egentligen om viskningar.

20150621_194832

Och inte vilka viskningar som helst, jag talar om ” The Whispering Gallery”. Om du dragit i dig ett halvt dussin Duck Island och lika många Eagle Rock så är det hög tid att lämna Oyster Bar. När du kommer ut från restaurangen så har du höga välvda tak ovanför. Du kommer nu också se människor som står och trycker i hörnen.

Så här gör du.

Vänta på att ett hörn blir ledigt och ställ dig med ansiktet tryckt mot hörnväggen. Du kommer kanske känna dig fånig och idiotisk då du står där och trycker men kämpa dig igenom det.  Du måste ha med dig en person till,  så du har någon att viska till. Hen ställer sig i det motsatta hörnet på samma sätt som du.

Nu börjar ni viska till varandra. Ni står 20 meter från varandra och det är en massa människor som rusar förbi till sina avgående tåg. Mitt i detta kaos är det bara ni två som viskar till varandra. Det är innerligt och intimt, som att bikta sig mitt i orkanens öga.

Detta är superhäftigt och ett ypperligt tillfälle till att fria för den blyge romantikern.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s