La Boqueria.

20150520_131933

La Boqueria på Ramblan i Barcelona är ett av de mest besökta turistmålen i hela Katalonien. Inte konstigt med tanke på det magnifika läget. Vilken besökare hat inte svängt in, tagit ett varv och inspekterat saluhallens otroliga utbud utav de begärliga råvaror som erbjudes hugade spekulanter. En närmare presentation av denna saluhall känns minst sagt obehövlig.

Mitt tips handlar istället om var du kan äta då du är på besök i hallen. Scenografin med alla människor, all mat och alla dofter är formidabel så varför inte passa på att också ta sin lunch på stället? Det är tre tapasbarer som dominerar, alla är bra på sina sätt.

Den mest berömda är El Quim, här är det alltid mycket folk. EQs storhet ligger i deras fisk och skaldjurstapas. De tillreds och serveras på ett mästerligt sätt, värdigt vilken lyxkrog som helst. Ta med kamera för du kommer vilja fota läckerhetena innan de försvinner ned i magsäcken på dig. Eftersom EQ är en krog känd över hela världen så är det som sagt tokfullt här jämt. Det är dock värt sin väntan. Du kan alltid ta in en cava medan du köar, på det viset blir det kanske mindre plågsamt.

Bar Central är en annan mycket trevlig tapasbar. Förutom traditionella tapasrätter så kan du ta in en härlig paella. Denna restaurang öppnar 0630 och deras kaffe är populärt hos barcelonaborna själva. Det är full aktivitet här vid 0700-tiden. Utanför på ramblan kommer du upptäcka att det är overkligt öde och tyst. Inte lika många turister på detta ställe som på EQ, vilket innebär kortare väntetid.

Pinotxo Bar är nog min favorit. Detta på grund av det varierade utbudet. Skaldjur och fisk hanteras med samma lätta hand som skinkor, korvar och vegetariska rätter. Stämningen på denna tapasbar är också skön. Räkna med att få köa även här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s