Katedralen i Barcelona.

20150520_161035

När man nämner katedralen och Barcelona i samma mening brukar de flesta tro att man talar om La Sagrada Familia. Det är inte så underligt, men faktum är att det finns en imponerande och intressant katedral mitt i de gamla gotiska kvarteren. Har du någon gång ramlat omkring här likt Håkan Hellström i sin omtalade video, så har du precis som honom ramlat förbi här.

Katedralen som heter Det heliga korsets katedral och heliga Eulalia, har sin huvudentre vid det stora torget Placita de la Seu. Det finns en innegård som du kan se genom muren om du går runt katedralen en bit. Titta in i det stora hålet med galler så kommer du se en massa gäss. De är 13 till antalet, de hålls där för att symbolisera de tretton år som ett av Barcelonas skyddshelgon den heliga Eulalia var då hon dödades och blev martyr.

En reaktion till “Katedralen i Barcelona.

  1. Fantastisk stad. Kul med en lite ovanligare katedral :). Har varit väldigt mycket i Barcelona. Min favoritsysselsättning där är stadens rooftop-barer. Underbara utsiktsplatser och bra dryck och tapas. Spana in http://www.rooftopguiden.se för tips på sköna takbarer i hela världen. Finns många riktigt bra i Barcelona där.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s