Park Guell

20150521_115757

Ett besök till Parc Guell är en väl investerad halvdagsutflykt då du besöker Barcelona. Kom i tid för att undvika massorna och den ibland skoningslösa solen. Väl där kommer du att kunna njuta till max av allt de krökta formernas mästare Gaudi har att erbjuda.

Parc Guell kännetecknas av en mångfald av utrymmen och funktioner. Medan den andliga uppstigningen verkar vara den grundläggande förutsättningen för projektet, har varje enskilt utrymme och plats en egen identitet och innehåller ett enda symboliskt budskap. Denna mångfald av ingredienser skapar en sammanhängande kedja av estetiska principer.

Den mest igenkända elementet i Parken är antagligen den böljande bänken på kolonnkammarens tak. Hela banken är täckt med fragment av kakel, glas och tallrikar med ursprung från olika källor. I vissa delar av den kan du läsa några ord och teckningar av löv och färgglada blommor. Färgerna blått, grönt och gult dominerar över de andra, eftersom dessa av  Gaudi var en symbol för tro, hopp och kärlek.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s