Kith – Upplevelseshopping i New York.

Att shoppa i New York är en fröjd eftersom det enorma utbudet knappt vet några som helst gränser. Detta gigantiska myller av affärer och varuhus ställer även krav på den som är intresserad av att spendera sina pengar. När jag ska köpa nya skor och med skor menar jag sneakers styr jag nästan alltid min kos till New Yorks absolut häftigaste butik. Butiken eller butikerna för det finns två stycken, heter KITH. Den första ligger på Broadway i höjd med Spring Street och den andra i Brooklyn. KITH har sin egen in-house-etikett, men säljer även andra multi-brand kläder och skor. Deras butiker är otroligt coola med en inredning lagd åt det futuristiska hållet.

Allt startade 2011 då en av den amerikanska skoindustrins legender Ronnie Fieg äntligen gjorde slag i saken och startade ett eget label. Ronnie som är född och uppvuxen i Queens har verkligen gått den långa vägen och har sedan högstadieåldern kämpat sig upp till den position han i dag befinner sig på. Hans egenskaper enligt honom själv är orubblig uthållighet, metodiskt målsättningssökande och lite tur. Konceptualiseringen av KITH är en förlängning utav Ronnie själv där han försöker flytta fram modelandskapet och med en sin personliga filosofi ge kunderna ett värde som vida överstiger det de betalar för.

Ska ni besöka en skobutik som är utöver det vanliga så gå till KITH, även om du inte köper någonting så är det ändå en häftig känsla att ha varit i butiken. Har du tur så kanske någon av medlemmarna i Beastie Boys står och hänger i butiken.

KITH

644 Broadway ( i höjd av Bleecker St.)

233 Flatbush Ave (Brooklyn)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s