Elafonissi – En rosa strand i paradiset.

Kreta är en avbruten del utav det grekiska fastlandet. Ingen liten smula som de flesta övriga öar tenderar att framstå som. Ön är stor nog för att kännas ogripbar men ändå inte vara det.

Detta är ett väletablerat resmål och både äventyrarna likväl som charterturister finner sig väl tillrätta på denna fantastiska ö.

Vill du göra någonting häftigt och känna dig som en skeppsbruten alternativt som en strandhippie anno 1973? Då ska du hyra en Jeep i tex Chania. Packa bilen med proviant för ett par dagar och styr sedan kosan ner mot den sydvästra udden.

Här kommer du mötas av en bedårande vacker strand som skiftar i rosa och vitt, kristallklart vatten och underbara snorkelmöjligheter. Investrera i en enkel harpun och skjut en fisk eller en bläckfisk.

 

Under dagen kommer det vara mycket folk som är på stranden av samma anledning som du själv, för att njuta av en av världens absolut vackraste stränder. De flesta försvinner emellertid bort då dagen försvinner bort.

Då är det bara du och ditt sällskap kvar. Gör upp en eld i din grill och låt smaken från din nygrillade färska fisk långsamt övertyga dig om att ingen, precis ingen, i världen har en skönare stund än just du har, just då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s