The Library Hotel, New York City.

The Library Hotel ligger på 299 Madison Avenue at East 41st St. Huvudentrén ligger på 41 Street. I närheten hittar du New York Public Library och Bryant Park. Som namnet antyder är temat på hotellet böcker, och den som känner sig hemma i sobra bokshoppar kommer att trivas fint. Det är dock inte enbart ett hotell för den som älskar böcker, utan miljön tilltalar alla som trivs i lugna tillbakalutade environger.

Det finns 6000 böcker utspridda på hotellets 10 våningar och alla offentliga rum har ett eget tema. I läsrummet på andra våningen serveras en frukost med allsköns bakverk, bullar, bagels, muffins och kakor. Där finns allt du behöver i juicer, flingor, ägg och yoghurt. Du har under hela dagen tillgång till färsk frukt, kaffe, the och vatten.

När klockan slår 1700 och du kommer tillbaka från en lång men härlig dag på stan så serveras det vin och ost i läsrummet, perfekt start på kvällen där du kan mingla och ladda dina batterier innan teatern, konserten eller restaurangbesöket väntar. Allt inkluderat i rumspriset. Om man ska vara lite ekonomisk så är ett par glas vin och exklusiva ostar något du lätt får betala 50$ för på en bar eller restaurang i området.

I samband med att hotellets personal bäddar upp din säng på kvällen så får du belgisk choklad och buteljerat vatten, och om du äter lite för mycket av chokladen så har hotellet tillgång till gym. Det finns inget i själva byggnaden men du kan träna på något av NYSC anläggningar som finns i närheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s