Waldorf Astorias hemliga station.

Om 2 dagar ska hemliga paket under julgranen öppnas och i bästa fall glädja både avsändare och adressater. I dag tänkte jag tjuvstarta lite och berätta om ett riktigt coolt ställe i New York.

Det anrika lyxhotellet Waldorf Astoria behöver nog ingen närmare presentation, även om den forna glansen falnat en aning så finns det få hotell i världen som har en sådan självklar plats i hotellens historieböcker.

Det hemliga innehållet i detta WA-paket ligger under hotellet, lite som ett paket ska ligga under en gran. Vad jag pratar om är en tunnelbanestation, Waldorfs helt egna station. Den är sedan länge helt övergiven och ganska bortglömd. De enda som verkar ha intresse för detta häftiga ställe är s.k urban explorers, personer vars passion är att gå i övergivna tunnlar och farliga prång runt om i städer.

Egentligen är stationen inte Waldorfs egen, dvs den är inte byggd till att vara hotellets station. Hotellet bara råkade byggas ovanpå den redan existerande stationen. Ska man vara riktigt petig så är det inte heller en station utan mer en plattform, den tillhörde den gamla delen utav Grand Central Station.

Hursomhelst så kunde man köra fram prominenta hotellgäster ända fram till hissen, Franklin D Roosevelt var en av de gäster som nyttjade servicen. Plattformen var också en scen för hemliga konstfester i Andy Warhols regi, om man letar riktigt noga kan man antagligen hitta spår från de festerna, tomglas, cigarettfimpar och om man har tur kanske Andy Warhols glasögon, oavsett så är detta ställe väl värt ett besök.

waldorf astori-underground station-manhattan-new york city-train-untapped cities-brennan ortiz

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s