Valencia Movie House.

Valencia Movie House är en före detta biograf som är belägen på Jamaica Avenue, men vi finner den varken i Spanien eller Karibien. Istället får man bege sig till Queens närmare bestämt till folkmyllret runtikring Jamaica och Jamaica Hills. Inklämt mellan typiska Queensbutiker i det livliga området, ligger en exceptionell head-turner. Det är i stort sett omöjligt att missa denna attraktion, eftersom fasaden är så fint utsmyckad.

Även om det senare tillagda jättekorset på utsidan av byggnaden till viss del distraherar, så framhävs ändå de estetiska sniderierna. Havstemat dominerar med snäckor och en sjöjungfru subtilt placerad i mitten.Även om jätte korset monterad på de yttre distraherar från estetiska sniderier, har fasaden en något vattenlevande tema. Seashell prydnadsföremål, en sjöjungfru subtilt placerad i mitten. Varje tum av palatset, inifrån och ut, är täckt av intrikata detaljer som inspirerats av spanskoch mexikansk stil.

Allt från biljettluckan till orgeln i lobbyn ger platsen en härlig majestätisk aura. Valencia Movie House öppnade 1929 och fungerade som en biograf ända fram till slutet av 1970-talet. Efter det togs byggnaden över av en frikyrka och har vart i dess regi sedan dess.

Även om den nu fungerar som en kyrka, så är detaljerna i designen omsorgsfullt bevarad. Träräcken har förblivit perfekt polerade i lobbyn och de underbara ljuskronorna hänger fortfarande fullt fungerande från taket. De delar av väggen där man tidigare hade bioaffischer finner man nu olika religiösa motton. Antalet sittplatser uppgår till 3500 stycken och man har fortfarande känslan av att man sitter i en gammal mexikansk eller spansk stad.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s