River Country – Florida.

Disney parks har en förunderlig och ökänd förmåga att hålla fast vid tillgångar och rekvisita som inte används längre. Det spelar ingen roll om anläggningarna är i bruk eller ej, de får stå kvar oavsett. River Country var den allra första vattenparken som Disney öppnade, den slog upp portarna strax utanför Orlando redan 1976.

Parken stod pall för alla de nya och större som öppnades under åren som gick och förblev ett alternativ för många besökare, särskilt de med yngre barn. Åren rullade på och ingenting tydde på att parken skulle råka ut för något problem.

Ända tills 11 september 2001. De grymma terroristattackerna i bland annat New York resulterade i att turistnäringen i hela USA tillfälligt kollapsade.

Senare då parken som vanligt stängdes för vintern skulle det bli en stängning som blev permanent. Istället för att fortsätta med att ha flaggan i topp stängdes parken i tystnad och i total avsaknad utav sentimentalitet ned för alltid. Den lämnades att ruttna bort under den starka solen i Florida.

Nu har den varit stängd i 15 år och River Countrys liknar allt mer en övervuxen ruin. Stränderna är försvunna under vilda buskar och gräs. De återstående attraktionerna vittrar långsamt sönder. Urbana upptäckare har hittat sina vägar in på området, något som Disney inte gillar särskilt mycket, men alternativet att ta rätt på förödelsen verkar inte heller finnas. Så naturen fortsätter sin långsamma men vinnande strid att återta det som en gång faktiskt var deras.


 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s