Häftig jordglob.

När jag fyllde 10 år fick jag en jordglob i present. Det var en klassisk med lampa inuti. Kanske väcktes min reslust i samband med den gåvan eller så är det någonting som finns naturligt hos varje människa. Hursomhelst så älskade jag den. Om natten var globen alltid tänd och färgerna skiftade i blått, gult och rött. Om jag hade varit på en resa brukade jag tejpa dit en liten prick som underströk det faktum att jag besökt staden eller landet. På min vägg hängde en anslagstavla med korkbotten där jag nålade upp tågbiljetter och vykort.

I dag finns det en underbar liten uppfinning som kombinerar min glob med min anslagstavla, nämligen Corkglobe. Det är precis som det låter en jordglob i materialet kork. Detta innebär att man kan sätta fast nålar på de ställen man besökt. Det fungerar även att nåla fast bilder, men personligen använder jag kartorna som redan finns där. Hur ska man nåla? Om jag skulle peppra på med nålar från alla ställen jag varit på så skulle den se ut som en igelkott, vilket kanske är meningen, men jag testar en annan variant. Bara platser som jag besökt med min son märks ut.

image

image

Det medföljer lite nålar, men jag använder mig hellre av vanliga knappnålar som de flesta har hemma. Man kan använda de olika färgerna olika. En färg kan symbolisera ett besök, har du varit i en stad flera gånger så visa det med en annan färg. Har du favoritresmål, använd ännu en färg. På detta vis kan man hålla på att leka. Jag har för närvarande globen på mitt skrivbord, men man kan med fördel flytta runt den.

Corkglobe finns att beställa hos Coolstuff och den kommer i 2 olika storlekar.

 

 

Detta inlägg är ett samarbete med Coolstuff.

 

En reaktion till “Häftig jordglob.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s