Roadtrip i Sverige – Fem smultronställen Sverige har att bjuda på.

Jag vet att det kan kännas avlägset just nu, mitt i allt snöslask och  februari/marsdagar. Men våren står runt hörnet, med allt vad det innebär av blommande vitsippor och känslan av att en varmare tid är att vänta.

På den här bloggen brukar jag oftast skriva om platser som ni finner  utanför vackra Sveriges gränser, men i det här inlägget tänkte jag att det kunde vara kul att tipsa om några smultronställen hemma i Sverige som man med fördel kan ta sig till genom att ta bilen en av de där vackra vårdagarna.

En liten påminnelse, innan någon ger sig ut på vägarna så kan det vara bra att göra en liten vårkoll på bilen, så att den är okej. Ni vet, kolla kylarvätska, motorolja etcetera.  Är man lite händigt lagd så kan man absolut lösa det själv, men även om man är lite osäker så finns det ställen där det finns bra information att tillgå.

Högakusten Bron

Mitt första tips är något av en glömd pärla när det kommer till Svensk byggteknik. Belägen mellan Härnösand och Ullånger, tornar denna vackra bro upp sig. Med Golden Gate-bron i San Fransisco som förebild, och ett fantastiskt sceneri runtom sig, kan denna plats utan tvekan titulera sig som en av Sveriges vackraste.

Smålandet älgsafari

Jag vet att för många svenskar är älgen en sådan självklarhet att vi mest tänker på den som en trafikfara. Men vi ska inte glömma bort att för många av våra Europeiska grannar framstår detta djur som något väldigt exotiskt. Råkar man befinna sig i de småländska skogarna så kan detta definitivt vara ett ställe att kolla in, där man får se och uppleva älgen på nära håll. Det kanske kan vara en rolig liten utflykt om man har utländskt besök?

Fornbo.

På Ölands norra udde, i det lilla samhället Löttorp finner man denna fantastiska lilla pärla. En stor del av öns berggrund består av kalksten, vilket här har skapat en av de vackraste stränderna i hela Sverige. Ta med familjen hit en kväll, gör en liten picknick av det hela, och titta på den helt förtrollande solnedgången. Utan tvekan värt ett besök.

Smultronstället.

Beläget i Östergötland ligger denna legendariska glassbar i den lilla orten Söderköping. Råkar man vara en glassälskare så kan jag lova att ett besök hit är värt varenda krona. Med en meny som slår det mesta på fingrarna kan man här åtnjuta så mycket glass att man allvarligt funderar på om man har nått ett nirvana. Det bör observeras att detta ställe är extremt välbesökt, vilket kan leda till långa köer, men det är utan tvekan värt väntan.

Fulufjällets nationalpark.

Ja, okej, den här platsen är väl egentligen bäst att besöka under sommarhalvåret eftersom våren kommer väldigt sent hit. Men är man intresserad av natur är detta definitivt ett ställe att besöka. Parken innehåller Sveriges största vattenfall, och det ges gott om tillfällen att vandra och uppleva naturen här. Man kan till exempel campa och fiska i reservatet, perfekt om man vill uppleva lite naturliv. Väl värt ett besök om än bara för en dag för att få uppleva lite Svensk natur.

En reaktion till “Roadtrip i Sverige – Fem smultronställen Sverige har att bjuda på.

  1. Åh! Jag älskar nationalparken! Vad roligt att du rekommenderar min favoritplats i Sverige! Den har en sån miljö som man inte ser att Sverige kan ha. Känns nästan som Norge.

    Förresten, om du gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag.
    Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Le Creuset till Eva Solo kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s